Mijn tas & ik

SPECIALE TAS HELPT KINDEREN BIJ HET VERWERKEN VAN EEN SCHEIDING

Mijn tas&ikEen echtscheiding is voor ouders, maar zeker ook voor kinderen een ingrijpende gebeurtenis. Belangrijk dat ieder kind op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo mag wennen aan de nieuwe situatie; dat kinderen de ‘ruimte’ krijgen om hun ervaringen en behoeftes rondom de scheiding te kunnen delen. De scheidingstas van Mijn tas & ik kan daarbij helpen. De aaibare tas met doe-boek en troostknuffel laat kinderen op een interactieve manier nadenken over de situatie; “Wat betekent de scheiding voor mij? Welke gevoelens heb ik? En wat vind ik belangrijk?” Door middel van tekenen, lezen, schrijven en spel verkennen ze gevoelens, leggen ze ervaringen vast en worden gesprekken op gang gebracht. De Scheidingstas is een waardevolle tas die kinderen troost en houvast biedt binnen de indrukwekkende scheidingsperiode. De tas wil met name voor kinderen, maar ook voor ouders, een laagdrempelige gesprekstarter zijn. Daarnaast is de Scheidingstas ook een waardevolle tool voor Kinderbehartigers. Een onderscheidend hulpmiddel waarin kinderen (spelenderwijs) hun stem mogen laten horen!

Wat zit er allemaal in de tas?
Iedere tas bevat een doe -en bewaarboek, waarin kinderen lezend, schrijvend, pratend, tekenend en spelend hun gevoelens en herinneringen kwijt kunnen. Hulpmiddelen zoals een verdrietmeter, een maquette, een gevoelspelletje, communicatie enveloppen en een dagboekje zijn in het scheidingsboek terug te vinden. De tas zelf vormt niet alleen de kaft van het boek. De tas is ook bedoeld als ‘’houvast’’ waardoor kinderen altijd hun belangrijkste spulletjes bij zich hebben; zowel in het huis van papa, als in het huis van mama. De bijbehorende knuffel is een maatje om te troosten en gemakkelijk in je broekzak te stoppen als mascotte.

Voor meer informatie kijk op: Mijn tas & ik