Workshop parallel ouderschap

Het prachtige boek van Joanne Pedro-Carroll, “Kinderen op de eerste plaats”, is de inspiratiebron geweest voor deze workshop en voor een gesprek met een rechter, waarna de term ‘parallel ouderschap’ in de rechtspraak is opgenomen.

Vanuit het boek van Joanne Pedro-Carroll, het juridisch kader rondom kinderen en scheiding alsmede de term ‘parallel ouderschap’ is in april 2018 de eerste workshop verzorgd voor professionals, zodat in de praktijk concreet kan worden gewerkt met deze term. Vanwege het succes van de workshop en de behoefte aan leren hoe met de term in de praktijk aan de slag te kunnen wordt de workshop vaker aangeboden.

De workshop reikt handvatten aan om inzicht te verkrijgen in de wijze waarop de positie van beide ouders alsmede de belangen van kinderen kunnen worden geborgd vanuit ‘parallel ouderschap’ na scheiding.

Inhoud
– Welkom en opening
– Inzicht in juridisch kader rondom scheiding, de positie van kinderen en het Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind
– Inzicht in co-ouderschap, gelijkwaardig ouderschap, coöperatief ouderschap
– Inzicht in de schottenaanpak versus parallel ouderschap en wanneer deze toepasbaar kunnen zijn
– Oefenen met het vormgeven van parallel ouderschap in de praktijk aan de hand van casuïstiek

Datum en locatie
Op dit moment loopt er een werkgroep inzake de ontwikkeling van de schottenaanpak en parallel ouderschap. Na een startbijeenkomst op 14 mei 2019 voor onder andere rechters en hulpverlening in regio Brabant is de intentie om door het land nadere informatie bijeenkomsten te gaan verzorgen.
De workshop zal weer ingepland worden op woensdag 3 juli 2019 en starten om 13.30 uur (inloop 13.15 uur) en eindigen rond 17.00 uur.

Kosten
De kosten voor de workshop bedragen EUR 125,00 vrij van BTW. De training kan ook incompany ingekocht worden waarbij een maatwerk afspraak kan worden gemaakt.

Aanmelding
Aanmelden kan door een bericht te sturen naar info@kidsinbetween.nl onder vermelding van de NAW gegevens, het e-mailadres en telefoonnummer.

Annulering
Annulering kan kosteloos tot 14 dagen voor de training. Tussen 14 en 7 dagen voor de trainingsdagen wordt 50% van het factuurbedrag in rekening gebracht. Indien er reeds een betaling heeft plaatsgevonden, wordt het overige bedrag teruggestort. Hiervoor ontvangt de deelnemer een creditfactuur.
Bij annulering minder dan 7 dagen voor aanvang wordt 100% van het factuurbedrag in rekening gebracht.

Algemene voorwaarden
Op de workshops en trainingen van KidsInbetween zijn de Algemene voorwaarden KidsInbetween Trainingen van toepassing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *